Vaatwasser verstopt? Hoe los je dat op

vaatwasser verstopt
Nieuws

Wat vervelend, je wil de vaatwasser gebruiken maar komt erachter dat deze verstopt is. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de vaat met de hand af te wassen, maar je hebt niet voor niets zo een machine in huis genomen. Een verstopte vaatwasser heeft niet direct een monteur of loodgieter nodig. Je kan zelf namelijk al iets doen om de verstopping op te heffen. Wanneer je zelf de vaatwasser ontstopt, scheelt dit je geld voor het inschakelen van een professional. In deze blog lees je wat je kunt doen om de vaatwasser weer aan de praat te krijgen.

Maak de afwasmachine eerst goed schoon

Op het moment dat jouw vaatwasser verstopt is geraakt, kan het al nuttig zijn om het putje in de afwasmachine schoon te maken. Allerlei etensresten en vet kan zich hier namelijk in ophopen. De filters die in de vaatwasser ingebouwd zitten, hebben de taak om deze resten uit de afvoer te houden. Maar de filters dienen eens in de zoveel tijd dus wel schoongemaakt te worden. Wanneer de filters in de afwasmachine weer vrij zijn, zal het water al veel beter weg kunnen spoelen. Het filter in de vaatwasser zit vaak onderin het apparaat.

Wat als de verstopping in de afvoer van de machine zit?

Als je de vaatwasser helemaal hebt schoongemaakt, maar het water nog steeds niet wegspoelt, zit het probleem waarschijnlijk in de afvoer van de vaatwasser. Een verstopping in de afvoer van de gootsteen, heeft ook invloed op de afvoer van de vaatwasser. Check dus of de gootsteen wel goed doorloopt. Een verstopping in de afvoer kan je oplossen door soda door het putje te spoelen. Vastzittend vuil wordt dan vanzelf opgelost. Als dit ook niet werkt, kan je het beste een afspraak maken bij de loodgieter. U kunt 24/7 bij ons terecht.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button