Gootsteen verstopt, wat nu?

Ontstoppen
Nieuws

Stroomt het water niet of nauwelijks meer weg uit jouw gootsteen? Dan zit het er dik in dat er een verstopping in de afvoer zit. Om het water weer fatsoenlijk af te voeren, moet je jouw gootsteen ontstoppen. Menig inwoner van Brugge heeft echter geen idee hoe dit in zijn werk gaat. Weet je ook niet hoe je jouw gootsteen moet ontstoppen? Wij bieden je in deze tekst een aantal handvatten.

1. Ontstopper


De meeste mensen ontstoppen hun gootsteen met behulp van een ontstopper. In het geval van een kleine verstopping boek je hier vaak succes mee. Je plaatst het uiteinde van de ontstopper over de afvoer en gaat er een aantal keer mee op en neer. Grote kans dat de verstopping hierdoor naar boven komt.

2. Ontstoppingsveer


Indien het om een diepe verstopping gaat, boek je niet altijd succes met een ontstopper. Je kunt het in dat geval proberen met een ontstoppingsveer. Deze breng je in de afvoer van jouw gootsteen in. Doe dit altijd met een roterende beweging om schade aan de afvoer te voorkomen. Ga net zolang door tot je bij de verstopping bent. Haal de veer vervolgens terug. De kans is groot dat de verstopping hierna verholpen is.

3. Ontstoppingsmiddel


Veel inwoners van Brugge gooien een chemisch ontstoppingsmiddel in hun afvoer bij een verstopping. Door de hardnekkige werking van dit middel verdwijnt een verstopping vaak snel. Probleem is alleen dat jouw afvoer er flink door aangetast kan worden. In het ergste geval heeft gebruik van een chemisch middel een lekkage tot gevolg. Gebruik daarom liever zuiveringszout (baking soda). Los dit op in een emmer met heet water, giet het door de afvoer en laat het een nachtje intrekken.

Schakel een loodgieter in


Heb je de bovenstaande drie manieren reeds toegepast, maar blijft de verstopping aanwezig? Dan gaat het waarschijnlijk om een hardnekkige verstopping. Schakel in dat geval een loodgieter in. Hij beschikt over hulpmiddelen om zelfs de meest hardnekkige verstopping te verwijderen. Een loodgieter kan jouw afvoer tevens onder hoge druk doorspuiten. De verstopping verdwijnt hierdoor en bovendien is de kans dat het probleem binnenkort terugkeert bijzonder klein. Door middel van onze 24/7 loodgietersservice in Brugge kunt u dag en nacht contact opnemen met een van onze loodgieters.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button