Rioolproblemen? Tips om deze problemen te verhelpen!

rioolproblemen
Geen categorie

Rioolproblemen kunnen verschillende, uiterst vervelende consequenties hebben. Als gevolg van de rioolproblemen zal het water in de afvoer steeds moeizamer wegstromen. Denk aan een overstromende douchebak, een gootsteen die overstroomt als u de kraan te lang aan laat staan bij de afwas, enzovoorts. Daarbij brengen deze rioolproblemen, vaak een verstopping van de afvoer, een nare stank met zich mee. Het openen van de ramen is doorgaans niet voldoende om de stank weg te laten trekken! Reden genoeg om de rioolproblemen zo snel mogelijk te laten verhelpen. Voor het verhelpen van rioolproblemen kunt u bij ons ontstoppingsdienst in Brugge terecht.

Ontstaan van rioolproblemen in huis

 

Vaak ontstaan rioolproblemen als gevolg van restafval, wat op de bodem van de afvoer in huis blijft liggen. Doordat er onder uw woning een heel stelsel van afvoerleidingen ligt, is niet altijd duidelijk in welke afvoer de verstopping ontstaan is. Door de verschillende kranen in huis enige tijd aan te laten staan, zult u al snel zien welke afvoer het minst makkelijk water afvoert. Onder restafval verstaan we onder meer haren, zeepresten, etensresten, grote proppen toiletpapier, enzovoorts. Ook de takjes en bladeren die via de regenpijpen in uw afvoer stromen vormen een voorbeeld van restafval.

Tip: voorkom rioolproblemen in huis, door gebruik te maken van een zeefje in de gootsteen in uw keuken! Ook kunt u een bladvanger over de regenpijpen buiten uw woning plaatsen.

Zelf rioolproblemen oplossen met onze tips

Het verhelpen van rioolproblemen hoeft u niet altijd direct aan een loodgieter van ons loodgietersbedrijf over te laten. We geven u een aantal tips om zelf een riool te ontstoppen.

Tip 1: Gebruik milieuvriendelijke ontstoppingsmiddelen

Maak bijvoorbeeld gebruik van soda, om het restafval van de wanden van uw afvoer los te weken. De soda strooit u in de afvoer en laat u enkele minuten intrekken. Vervolgens spoelt u de afvoer met kokend water door, om het restafval naar de centrale riolering af te voeren. Ook kunt u de afvoer ontstoppen, door een flexibele veer te gebruiken. Deze veer kunt u door de afvoer duwen, om het restafval los te krijgen.

Tip 2: Gebruik een rubberen ontstopper

Zoals eerder aangegeven kan een verstopping in het riool ontstaan door allerlei soorten restafval zoals etensresten, grote proppen toiletpapier en haren. Door het gebruik van een rubberen ontstopper kunt u vacuüm trekken. Hierdoor komt het restafval los en kunt u dit gemakkelijk wegspoelen. Om het zuigeffect van de ontstopper te versterken plaats u een beetje water in de wasbak. Tape daarna de overloop van de wasbak af.

Tip 3: Maak de sifon schoon

De sifon regelmatig schoonmaken voorkomt dat u last krijgt van een rioolverstopping en het voorkomt nare geurtjes. Om de sifon schoon te maken moet u deze loskoppelen met een waterpomptang, zodra deze open is kunt u deze leeg maken. Schroef daarna de sifon terug op de afvoerbuis en controleer of er niks los zit. Zet daarna de kraan aan en controleer of het water goed doorloopt.

Schakel een loodgieter in

Zorgt dit niet voor een oplossing? Schakel in dat geval onze ervaren loodgieters in! Met onze 24/7 spoedservice helpen we u vandaag nog uw rioolproblemen op te lossen.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button