Mijn wc blijft doorlopen, wat moet ik doen?

wc blijft doorlopen
Nieuws

Nadat u uw wc doortrekt, spoelt er een grote hoeveelheid water de toiletpot in. Hierdoor blijft de wc schoon achter na een toiletbezoek. Nadat de toilet is doorgespoeld, loopt de stortbak langzaam weer vol. Op deze manier kunt u ook de volgende keer weer doortrekken. Het kan voorkomen dat er tussentijds water uit de stortbak ontsnapt. In dat geval blijft uw wc doorlopen. Doet u hier niets aan? Dan kan dit u flink wat geld kosten. Er wordt namelijk nogal wat water verspild. Dit is zeker het geval wanneer uw wc lange tijd door blijft lopen. Reden genoeg om dit probleem te verhelpen. Maar hoe doet u dit eigenlijk? Wij vertellen u hier wat u moet doen wanneer uw wc blijft doorlopen.

Oorzaak van het doorlopen

Voordat u het doorlopen van uw wc tegen kunt gaan, moet u eerst weten wat de oorzaak is. Alleen dan weet u namelijk hoe u het probleem te lijf moet gaan. Wanneer uw wc blijft doorlopen, kan dit veroorzaakt worden door de vlotter. Kalk en/of vuil kunnen ervoor zorgen dat de vlotter niet meer naar behoren functioneert. In dat geval blijft de vlotter hangen in de stortbak. Gevolg hiervan is dat de watertoevoer open blijft staan. Hierdoor stroomt er te veel water in de stortbak. Dankzij de overloop kan dit weliswaar wegspoelen, maar dit is niet de bedoeling.

Het doorlopen van uw wc hoeft overigens niet altijd veroorzaakt te worden door de vlotter. Er kan namelijk ook een onderdeel in de spoelbak versleten zijn. Zo komt het ook regelmatig voor dat een wc blijft doorlopen vanwege een versleten rubberen ring in de bodemklep van de spoelbak. Als gevolg hiervan sluit de klep niet meer goed, waardoor er continu water in uw toilet blijft stromen.

Stappenplan om het doorlopen op te lossen

Blijft uw toilet doorlopen? Dan is dit bijzonder vervelend. Gelukkig kunt u dit probleem zelf oplossen. De gemiddelde inwoner van Brugge weet alleen niet hoe. Om het u allemaal wat makkelijker te maken, hebben wij het onderstaande stappenplan samengesteld. Hierdoor kunt u een doorlopende wc zelf te lijf gaan.

Stap 1: Maak uw stortbak schoon

 

Vuil zorgt er regelmatig voor dat een toilet blijft doorlopen. Daarom volstaat het soms om de stortbak eens goed schoon te maken. Laat het water eruit lopen en ga de verschillende onderdelen langs met een doekje en wat sop. Pas hierbij wel op, want u kunt onderdelen beschadigen door te hardhandig en snel te werk te gaan. Neem daarom de tijd om de stortbak schoon te maken.

Stap 2: Ontkalk uw toilet

Heeft u vuil verwijderd, maar blijft uw toilet doorlopen? Dan komt dit mogelijk door kalkaanslag. Kalk verwijdert u niet met behulp van een doekje. Nee, giet in dat geval een fles schoonmaakazijn in de stortbak. Laat dit een nacht intrekken en spoel de wc de volgende ochtend door. Als de kalkaanslag verwijderd is, loopt uw wc mogelijk niet meer door.

Stap 3: Inspecteer het bodemmechanisme

Als uw wc blijft doorlopen na ontkalken, zit het probleem waarschijnlijk in het bodemmechanisme. Richt u in dat geval tot de bodemklep. Kijk allereest naar de rubberen ring in de klep. Is deze versleten? Vervang de ring dan door een nieuwe. Dit kunt u zelf doen. Met een nieuwe ring loopt uw wc mogelijk niet meer door.

Stap 4: Controleer de vlotter

Is de ring niet versleten? Of loopt uw wc nog steeds door naar het plaatsen van een nieuwe ring? Dan zit het probleem in de vlotter of het vlotterkraantje. Bekijk in dat geval eens of het leertje van de vlotterkraan stuk is. Daarnaast kan het vlottermembraam lek zijn. Vervang één van de onderdelen wanneer dit nodig is. Ziet u hier niets geks aan? Richt u dan eens tot de afstelling van de vlotter. Uw wc kan namelijk ook doorlopen doordat de vlotter niet goed is afgesteld.

Laat het probleem verhelpen door een loodgieter

Slaagt u er zelf niet in om een einde te maken aan het doorlopen van de wc? Of lijkt het u gewoonweg niet verstandig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Schakel dan een loodgieter in Brugge in. Hij is bekend met het probleem en weet hierdoor wat hij moet doen om een einde aan het doorlopen te maken. Door een loodgieter in te schakelen bent u snel verlost van een doorlopende wc. Door middel van onze 24/7 loodgietersservice in Brugge kunt u dag en nacht contact opnemen.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button