Wat kunt u doen aan een tikkende verwarming?

tikkende verwarming
Nieuws

U kent het waarschijnlijk wel, een tikkende verwarming. Het is een bekend probleem en erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit op te lossen! De verwarming gelijk vervangen is niet altijd nodig, het hoeft namelijk niet door ouderdom te komen. Een nieuw systeem kan net zo goed een tikkend geluid hebben. Het tikken is niet schadelijk, maar toch even vervelend. Lees verder wat u eraan kunt doen!

De oorzaak van een tikkende verwarming

De buizen in uw verwarmingssysteem worden steeds blootgesteld aan verschillende temperaturen en hebben hierdoor veel te verduren. Metaal kan zich uitzetten of juist krimpen door verschillende temperaturen. U kunt het misschien niet zien maar wel de oorzaak zijn van dat vervelende tikkend geluid. Te veel lucht in de radiator kan ook een oorzaak zijn, daarom wordt aangeraden om eerst even uw verwarming te ontluchten. Neem contact op met de loodgieter als u gelijk al last heeft van een tikkend geluid bij een nieuw verwarmingssysteem.

Hoe kunt u het oplossen? (stappenplan)

  1. Ga eerst opzoek naar de tik.
  2. Koel alle radiatoren en buizen in huis af, draai de radiatoren dicht en zorg ervoor dat de thermostaat op nul staat.
  3. Is de thermostaat afgekoeld? Zet hem dan weer op 25 graden.
  4. Draai om de beurt de radiatoren open totdat je een tikkend geluid hoort. U heeft als het goed is nu de tik gevonden!
  5. Draai als eerste de steunen die de buizen begeleiden wat losser. Hierdoor hebben de buizen meer ruimte om uit te zetten.
  6. Ook kunt u de steunen voorzien van een stukje rubber.
  7. Als laatste kunt u de ketel anders instellen zodat de cv-ketel minder snel opwarmt. Geleidelijk opwarmen zorgt ervoor dat de buizen beter wennen. Dit kan wringen van leidingen voorkomen.

Lukt het u zelf niet om de tik te vinden of laat u dit liever over aan een loodgieter? Dat kan! Een loodgieter helpt u graag bij het verhelpen van een tikkende verwarming.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button