Verschillende doe-het-zelf ontstoptechnieken

Nieuws

Een verstopping van de afvoer zorgt voor grote ergernissen bij woningbezitters. Dit is niet voor niets! Als gevolg van een verstopping kan het behoorlijk stinken rond de afvoer. Het afvalwater kan immers niet meer goed worden afgevoerd. Daarbij is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van de verschillende sanitaire voorzieningen in huis. Vaak merk je een verstopping al in een vroeg stadium op! Door zelf verschillende ontstoptechnieken te gebruiken hoef je onze loodgieter niet in te schakelen om de verstopping op te laten lossen.

Een klassieke ontstopper gebruiken bij verstoppingen

Heb jij nog een klassieke ontstopper in huis? Met een klassieke ontstopper is het relatief eenvoudig om een verstopping in de afvoer op te lossen. De ontstopper zorgt voor een toename van de druk op de afvoerleiding. Zo wordt het restafval van de afvoerwand gezogen, waarmee de verstopping kan worden opgelost.

Tip: laat de afvoer een aantal keer goed doorspoelen nadat je een klassieke ontstopper gebruikt hebt. Zo weet je zeker, dat het restafval wordt afgevoerd naar de centrale riolering.

Soda gebruiken om een ontstopping uit te voeren

Naast het gebruik van een ontstopper kan ook soda een geschikt hulpmiddel zijn. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval relatief makkelijk los zal komen te zitten van een afvoerwand. Zeker in de afvoer onder een gootsteen of wastafel komt soda goed van pas. Het middel is doorgaans niet sterk genoeg om een verstopping in de afvoer van je toilet of douche te verhelpen.

Tip: gebruik soda in combinatie met een trekveer om het oplossen van verstoppingen makkelijker te maken.

Met spoed een loodgieter inschakelen

Wanneer het niet lukt om een verstopte afvoer zelf te ontstoppen, kun je onze spoedloodgieter inschakelen. De spoedloodgieter is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken voor hulp.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button