Radiatoren of vloerverwarming?

Vloerverwarming Loodgieter Brugge
Nieuws

Het hebben van vloerverwarming is voor veel mensen een ‘must have’. Er zijn immers tal van voordelen aan het hebben van vloerverwarming verbonden. De meeste mensen die ooit vloerverwarming hebben gehad, kunnen zich dan ook geen woning meer voorstellen waar geen vloerverwarming aanwezig is. Maar is vloerverwarming in huis wel zo’n groot voordeel als veel mensen je doen geloven? Er zijn immers ook weer nadelen aan vloerverwarming verbonden. Het is tijd voor een uiteenzetting van alle voor- en nadelen.

Vloerverwarming warmt langzaam op

Meestal kiest men in combinatie met vloerverwarming voor een keramiek vloerafwerking, bijvoorbeeld plavuizen. Deze geven de warmte immers heel goed door. Er kan ook gekozen worden voor een houten vloerafwerking, maar daarbij kan de watertemperatuur maximaal 28 graden Celsius zijn, waardoor de vloer minder snel opwarmt dan bij een reguliere watertemperatuur van 40 graden Celsius.

Het nadeel van keramiek is echter dat het zonder verwarming al snel koud aanvoelt. Wanneer de verwarming uit staat, krijgt u dus al snel koude voeten. Ook duurt het relatief lang voordat de gehele kamer is opgewarmd; met radiatoren gaat dat veel sneller.

Een voordeel is echter weer wel dat de voeten het eerste opwarmen. Wanneer u eenmaal warme voeten hebt, krijgt u het al snel helemaal warm. De voeten zijn bij het warmtegevoel immers het belangrijkst.

Energiezuinig

In tegenstelling tot wat veel mensen lijken te denken, brengt een vloerverwarming juist een besparing op de kosten voor energie met zich mee. Doordat de warmtebron veel beter verspreid is dan bij een of twee radiatoren, is minder warmte nodig om de gehele kamer te verwarmen. Hierdoor wordt er energie bespaard.

Radiator installeren

Bij Loodgieterij De Smet kunt u een radiator laten installeren. Op deze pagina leest u meer informatie over de verschillende radiatoren. Door middel van onze 24/7 service in Brugge kunt u dag en nacht contact opnemen met een van onze specialisten. Wij komen naar u toe om de radiator te installeren.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button