Oplossingen voor vochtproblemen in huis

Ontstoppen
Nieuws

Wanneer er te veel vocht in uw huis is dan krijgt u vochtproblemen. U kunt deze problemen herkennen aan een aantal zaken. Denk hierbij aan:

  • Een muffe geur
  • Schimmelplekken op de muren of op het plafond
  • Een behang wat loslaat
  • Een condens op de ramen
  • Algen- of mosgroei op de muren
  • Pleisterwerk wat beschadigd is
  • Een witte aanslag op uw muren.

Waardoor komt het?

Wanneer u ziet dat er vochtproblemen zijn dan is het belangrijk om te ontdekken wat de oorzaak hiervan is. Het kan door bijvoorbeeld door condensatie komen. Vaak is het een slechte ventilatie in de woning waardoor stoom dat vrijkomt bij het koken of andere condensvorming niet uit het huis kan gaan. Het trekt dan in de muren en vormt condens op de ramen. Te veel vocht is niet goed voor de gezondheid. Beter ventileren is dan belangrijk.

Opstijgend vocht kan ook een reden zijn van de vochtproblemen. Het vocht stijgt dan op uit de kruipruimte naar de woning. Hoog grondwater en vocht in de stenen zorgt voor vochtoverlast. Doorslaand vocht is een andere reden. Het is iets wat u vaak bij keldermuren ziet. Het grondwater trekt de muren in en van daaruit werkt het door op alle muren. Lekkage mogen we natuurlijk niet vergeten te noemen. Een sijpelende afvoerleiding of waterleiding kan voor veel wateroverlast en vochtproblemen zorgen in een huis. Dit soort lekkages is vaak moeilijk op te sporen.

De oplossing voor vocht bestrijden

Het is eenvoudig om een aantal maatregelen te treffen om in huis vocht te bestrijden. Denk hierbij aan het beter ventileren van de woning. Een badkamerventilator of nieuwe afzuigkap kan wonderen doen. Doe wat vaker een raam open. Probeer ook minder vocht te maken in uw huis. Zorg voor een goede ventilatie in de woning en kies voor een goede isolatie.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button