Nieuw sanitair installeren? Hier moet je rekening mee houden!

nieuw sanitair
Nieuws

Heb je besloten dat het de hoogste tijd is om jouw badkamer onder handen te nemen? Dan moet je vooraf weten dat hier behoorlijk wat bij komt kijken. Dit is zeker het geval wanneer je jouw badkamer van top tot teen gaat strippen. In dat geval moet het sanitair namelijk ook allemaal verwijderd worden. Aan het einde van de rit moet er ook weer nieuw sanitair geïnstalleerd worden. Dit is een stuk lastiger dan veel mensen denken. Uit ervaring weten wij dan ook dat hier de vaak fouten bij worden gemaakt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom behandelen we hieronder een aantal aandachtspunten bij het installeren van nieuw sanitair.

Sluit toe- en afvoeren goed aan


Sanitair installeren gebeurt soms te gehaast. Hierdoor wordt er geregeld een fout gemaakt bij de installatie. Dit is meestal het geval bij het aansluiten van het sanitair op de waterleiding en afvoer. Dit moet bijzonder secuur gebeuren. Sluit je nieuw sanitair niet op de juiste wijze aan op het leidingwerk? Dan ontstaat er een lekkage. Het water ontsnapt dan via de koppeling uit de leidingen. Hierdoor kan behoorlijk wat schade ontstaan. Controleer dan ook altijd alles uitvoerig nadat je het hebt aangesloten.

Leidingen verleggen of niet?


Krijgt het sanitair in jouw badkamer straks een andere plek dan waar het nu staat? Dan is de kans groot dat er leidingen verlegd moeten worden. Zonder deze leidingen te verleggen kun je het sanitair straks namelijk ook niet gebruiken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Ook het verleggen van leidingen moet uiterst precies gebeuren. Zo moeten leidingen naadloos op elkaar aangesloten worden. Gebeurt dit niet? Dan ontstaat er namelijk een lekkage, zelfs als de koppeling maar iets verkeerd zit.


Uitbesteden aan een loodgieter


Weet je van jezelf dat je twee linkerhanden hebt? Of lijkt het je gewoon niet handig om zelf nieuw sanitair te installeren? Schakel dan gewoon een loodgieter in. Hier hoef jij je echt niet voor te schamen, want veel mensen doen een beroep op een loodgieter. Het is zelfs een verstandige keuze om dit uit te besteden. Je weet zo immers zeker dat jouw sanitair op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Door middel van onze 24/7 loodgietersservice in Brugge kunt u dag en nacht contact opnemen.

Waarom kiest u voor ons?

24/7 beschikbaar
Lekkages snel verholpen
Vakkundig onderhoud
De klant staat voorop!
24/7 bereikbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button